Emotie-gerelateerde problemen kunnen worden aangepakt met Emotional Freedom Technique, in het nederlands Emotionele Vrijheid techniek EVT. Het is een verrassend eenvoudige en toegankelijke methode om iemand te bevrijden van de emotionele lading van nare ervaringen en gebeurtenissen, negatieve gevoelens en gedachten die het leiden van een normaal leven in de weg zitten. Met EFT kan iemand als het ware toestemming verlenen aan zijn of haar onderbewustzijn om datgene los te laten wat last veroorzaakt, of zelfs ziek maakt. Van de client wordt gevraagd zich het probleem zo lervendig mogelijk voor te stellen en in eerste instantie zichzelf te accepteren met het probleem
hh

Evenals Shiatsu is het op energie en meridianen gebaseerde therapie. Men klopt zelf op verschillende meridiaanpunten, terwijl men zich concentreert op – en de gevoelens benoemt- van het probleem. Die bestaan vaak uit meerdere aspecten of lagen, deze komen stap voor stap aan bod.
Vrij simpele problemen kunnen heel snel zijn opgelost. In drie, twee of zelfs één sessie. Complexere problemen zullen meer tijd vergen, maar ook dan is er vaak al vrij snel effect waarneembaar.

EFT is natuurlijk geen vervanging van medische zorg maar er zijn veel klachten waarbij het goed te proberen valt of EFT kan helpen: onder andere lichte of middelmatige depressies, fobieën, kinderangsten, hyperventilatie, trauma’s, PSTD, gewicht kwijtraken en zelfs bij ziekten van lichamelijke aard.

Emotional Freedom Technique is eigenlijk een doe-het-zelf therapie, maar als het de bedoeling is om werkelijk van een probleem af te komen is het raadzaann om in het begin, of bij moeilijke gevallen, de hulp van een ervaren therapeut in te roepen. Als men het eenmaal onder de knie heeft en zelfvertrouwen krijgt kan men EFT ook (goed) zelf toepassen.

oo

Emotional Freedom Technique EFT

Terug naar
Intropagina
Praktijk
Mijn Opleiding
Emotional Freedom Technique
Geschiedenis van iokai shiatsu